5 riktigt bra trick sparkcyklar

 • Skriven av Frederik Giese
5 riktigt bra trick sparkcyklar

En bra trick sparkcykel är en sparkcykel som är anpassad till förarens behov och förmågor och den typ av körning som han eller hon ska göra. I allmänhet bör en bra trick sparkcykel ha följande egenskaper:

Stark och hållbar konstruktion: En bra sparkcykel ska kunna klara av att göra tricks och stunts, så den ska vara tillverkad av högkvalitativa material och ha en robust konstruktion.

Komfortabla och justerbara komponenter: Sparkcyklens bar, deck och hjul ska vara bekväma att använda och passa för förarens längd, vikt och körstil.
Komponenter av hög kvalitet: En bra trick sparkcykel bör ha komponenter av hög kvalitet, t.ex. förseglade lager och gängfria framgafflar, för att förbättra prestanda och hållbarhet.

Passar förarens behov och förmågor: Den bästa trick sparkcykel för en viss förare beror på dennes körstil, kunskapsnivå och vilken typ av körning han eller hon vill göra. En nybörjare kan vara bättre med en billigare trick sparkcykel, medan en mer erfaren förare kanske föredrar en professionell kickbike i en högre prisklass.

Förutom dessa allmänna egenskaper finns det också några specifika saker att ta hänsyn till när du letar efter en bra trick sparkcykel, t.ex. sparkcykelns vikt och storlek, vilken typ av hjul och bromsar den har och vilka ytterligare funktioner eller tillbehör den har. Det är viktigt att göra lite forskning och jämföra olika modeller för att hitta den som bäst passar dina behov och önskemål.

Se de 5 riktigt bra trickskotrarna här

 1. Panda Initio Komplett Trick Sparkcykel (nybörjare)
  Den här trick sparkcykel är det perfekta valet för nybörjare som precis har börjat med sporten. Med den här sparkcykel kan du lära dig grundläggande trick och den är särskilt lämplig för att åka i skateparker och på ramper. Den är byggd i aluminium och är därför lätt och hållbar. Den rekommenderade åldern är från 6 år och uppåt. Sparkcykeln väger 3300 g och har en totalhöjd på 82 cm. Det är också en av de mest budgetvänliga trick sparkcyklar på marknaden, och är till och med en av Europas mest sålda trick sparkcyklar. Panda Initio finns i 6 olika färger, inklusive den megapopulära regnbågsfärgen. Dessutom fungerar den också mycket bra som en transportsparkcykel, för att ta sig från A till B.

 2. Striker Lux Komplett Trick Sparkcykel (Park)
  Den här trick sparkcykel är det perfekta valet för både nybörjare och erfarna förare. Det är en sparkcykel med ett kort deck på endast 49 cm, vilket gör det enkelt att utföra tricks i skateparken. Den är också mycket lätt med en vikt på endast 3100 g och en totalhöjd på 87 cm. Sparkcykeln är byggd av aluminium, vilket garanterar både hållbarhet och lätthet. Rekommenderas för ryttare från 11 år och uppåt.

  Striker Lux-sparkcykeln är en av de mest sålda trick sparkcyklar i Europa, och det är inte utan anledning. Du får mycket för pengarna med den här kickbike, och den är perfekt för att öva i skateparken och lära dig de coolaste volterna och tricken.

 3. Striker Gravis Komplett Trick Sparkcykel (Street)
  Den här trick sparkcykel är en superpopulär kickbike för gatan (Street). Den är extremt solid, byggd i aluminium och levereras med ett brett deck och SCS-kompression. Det är inte den lättaste sparkcykeln på marknaden, den väger antingen 4,2 kg eller 4,5 kg beroende på storlek, men den är ändå lätt nog för att utföra de mest krävande tricks på gatan.

  Striker Gravis är lämplig för nybörjare och erfarna ryttare med en rekommenderad ålder på 13+. Den totala höjden är 900 mm eller 950 mm. Om du vill ha en trixig sparkcykel som är speciellt gjord för gatuåkning och som kan slipa på räls, är det här det perfekta valet för dig.

 4. Striker BGSEAKK Komplett Trick Sparkcykel (Park)
  Den här trick sparkcykel är det ultimata valet för erfarna förare som vill ha en sparkcykel med högsta kvalitet och prestanda. Sparkcykeln är tillverkad av högkvalitativa komponenter som garanterar komfort, hållbarhet och precision. Det är en lätt sparkcykel med en vikt på 3,05 kg och en totalhöjd på 88 cm, vilket gör det lätt att utföra även de mest krävande trick. Med Striker BGSEAKK får du det senaste inom trick sparcyklar, och den kan nästan kallas för sparkcyklarens "Rolls Royce". Den rekommenderas för ryttare från 13 år och uppåt.

 5. ScootWorld Bend Komplett Trick Sparkcykel (Hybrid)
  Den här trick sparkcykel är den perfekta sparkcykeln Med vår nästan 10-åriga erfarenhet i branschen har vi utvecklat den här sparkcykeln som är optimerad för tricks i skateparken. Det gör det enkelt att landa dina tailwips, briflips och vad du än tränar. Sparkcykeln är tillverkad i aluminium, vilket gör den mycket lätt med en vikt på 3360 g och en totalhöjd på 82 cm. Deckslängden är 49 cm, vilket gör det enkelt att lära sig tailwhip ännu snabbare. Sparkcyklen rekommenderas för förare från 11 år och uppåt.

Det finns förstås många fler riktigt bra trick sparkcyklar, men det här är en kort översikt över några av de absolut bästa inom varje område.  


Läs fler tips och tricks

Se fler tips och tricks 

 • 7 tips för att upprätthålla din trick sparkcykel

  Skriven av Frederik Giese 7 tips för att upprätthålla din trick sparkcykel

  Läs mer 

 • 4 olika typer av sparkcyklar

  Skriven av Frederik Giese 4 olika typer av sparkcyklar

  Läs mer 

 • 5 riktigt bra trick sparkcyklar

  Skriven av Frederik Giese 5 riktigt bra trick sparkcyklar

  Läs mer 

 • Vad är en trick sparkcykel?

  Skriven av Frederik Giese Vad är en trick sparkcykel?

  Läs mer 

Se fler tips och tricks 

Titel

Glömt lösenord

Titel
Skapa kontoinformation