6 regler att följa när du väljer den rätta trick sparkcykel

 • Skriven av Frederik Giese
6 regler att följa när du väljer den rätta trick sparkcykel

Det finns många olika trick sparkcyklar på marknaden och det kan vara svårt att välja den bästa. Det är dock viktigt att komma ihåg att den bästa sparkcykeln för dig beror på dina personliga preferenser och behov.

När du väljer en trick sparkcykel är det bra att tänka på följande saker:

Vilka trick skulle du vilja göra? Det finns trick sparkcyklar med olika funktioner och konstruktioner som lämpar sig bättre för olika trick. Det kan till exempel vara park- eller street.

Vilken storlek och vikt behöver du? Det är viktigt att sparkcykeln passar din storlek och vikt så att du får bästa möjliga kontroll och stabilitet.

Vilket material och vilken kvalitet vill du ha? Sparkcyklar finns i olika material och kvaliteter, och det är en bra idé att välja en sparkcykel som är robust och hållbar.

När du väljer en trick sparkcykel har vi valt ut 6 mer specifika faktorer som du bör ta hänsyn till för att säkerställa att du får en optimal och säker trick sparkcykel för dina behov och din körstil.

 1. Bestäm dig för en budget: Trick sparkcyklar kan kosta allt från några hundra SEK till över tusen SEK, så det är viktigt att fastställa en budget innan du börjar handla efter en ny trick sparkcykel.

 2. Tänk på din färdighetsnivå: Trick sparkcyklar finns i olika svårighetsgrader, från nybörjarmodeller till sparkcyklar på professionell nivå. Det är viktigt att välja en sparkcykel som passar din skill för att du ska kunna utföra de trick och stunts du vill göra på ett säkert sätt.

 3. Leta efter ett stabilt deck: Decket är den del av sparkcykeln som du står på, och det ska vara tillräckligt stabilt för att bära din vikt och stå emot de påfrestningar som stunts och tricks innebär. Välj ett deck som är tillverkat av starka och hållbara material som aluminium.

 4. Välj rätt hjul: Hjulen är en av de viktigaste komponenterna på en trick sparkcykel, eftersom de avgör hur smidigt sparkcykeln körs och hur väl den utför tricks. Leta efter hjul som är tillverkade av högkvalitativa material och som har en bra balans mellan grepp och hastighet. Vi rekommenderar alltid att du använder 110 mm hjul (mätt i diameter).

 5. Känn till terrängen: Det är en klar fördel om du vet om din trick sparkcykel kommer att användas i parker eller på gatan. Att köra en trick sparkcykel i en park sker vanligtvis i en skatepark där det finns ramper, räcken och andra hinder som kan användas för att utföra trick. Street riding, å andra sidan, äger vanligtvis rum i stadsmiljöer och innebär att man utför trick på naturliga eller konstgjorda hinder som trappor, kantstenar och räcken. Street riding har ofta en mer avslappnad, improvisatorisk känsla, medan park riding är mer strukturerad och fokuserar på att utföra specifika trick på specifika hinder. För parkkörning väljer du vanligtvis lätta delar, medan du för gatukörning ofta använder tyngre delar.

 6. Tänk på baren: Baren, även känt som styret, är en annan viktig del på en trick sparkcylel eftersom det avgör hur bra sparkcykelstyrningen är och hur bekväm den är att åka på. Leta efter en bar som är tillverkad av starka och hållbara material. Den kan vara av stål eller aluminium, eller titan för de mer erfarna ryttarna.

Läs fler tips och tricks

Se fler tips och tricks 

 • 7 tips för att upprätthålla din trick sparkcykel

  Skriven av Frederik Giese 7 tips för att upprätthålla din trick sparkcykel

  Läs mer 

 • 4 olika typer av sparkcyklar

  Skriven av Frederik Giese 4 olika typer av sparkcyklar

  Läs mer 

 • 5 riktigt bra trick sparkcyklar

  Skriven av Frederik Giese 5 riktigt bra trick sparkcyklar

  Läs mer 

 • Vad är en trick sparkcykel?

  Skriven av Frederik Giese Vad är en trick sparkcykel?

  Läs mer 

Se fler tips och tricks 

Titel

Glömt lösenord

Titel
Skapa kontoinformation